Hozzávalók:
500 gr nílusi tilápia, ez kb. 4 filé
4 db sampinyongomba apróra vágva
3 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
5 db fokhagymagerezd, apróra vágva
40 gr vaj, vagy margarin
só, feketebors
1 csésze fehér rizs
3 evőkanál olaj
só
1, 5 csésze forró víz
*
Elkészítés:
Egy tepsit a vaj felével kikenek, erre helyezem a halszeleteket, megsózom, beborítom őket a gomba, petrezselyemzöld, fokhagyma keverékével, amibe szintén teszek egy kevés sót, feketeborssal megszórom, vajdarabkákat teszek a tetejükre, alufólia alatt 180 fokos sütőben 20 percig, majd a fóliát leveszem, még 5 percig sütöm.
Egyiptomi rizzsel tálalom.
Ezt a rizst Egyiptomban tanultam egy barátomtól.
Nagyon egyszerű az elkészítése. A rizst megmosom, elveszek belőle egy nagykanálnyit, és forró olajon barnára megpirítom. Hozzákeverem a többi rizst, felöntöm másfélszer annyi vízzel, megsózom, fedő alatt készre főzöm. Hasonló az íze, mint a pattogatott kukoricának. Jó étvágyat!


