Hozzávalók:
Húsgombóchoz
-50 dkg darált hús
-2 db zsemle
-1 db vöröshagyma
-4 ek zsemlemorzsa
-2 ek liszt
-ízlés szerint só,bors
2 ek olaj
-1 tk őrölt fűszerpaprika
Mártáshoz:
-2 db vöröshagyma
-1 db konzerv gomba
-ízlés szerint só,bors.
-2 dl főzőtejszín
-3 db savanyú uborka
-1 ek mustár
-3 ek olaj
Körethez:50 dkg Soós orsó tészta
*
Elkészítés:
Zsemléket vízbe áztatjuk majd kinyomkodjuk.
Olajon megdinszteljük a megpucolt felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlékkel együtt a darált húshoz.
Meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk fűszerezzük.
Hozzáadjuk a lisztet és 2 ek zsemlemorzsát.
Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, maradék zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajba kisütjük.
Mártáshoz: Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát.
Rátesszük a szeletelt gombát.
Ízlés szerint sózzuk fűszerezzük.
Kb 20 perc után hozzáadjuk a karikára vágott uborkát, mustárt és a legvégén besűrűsítjük a főzőtejszínnel.
Amikor elkészült beleforgatjuk a húsgombócokat.
Soós orsó tésztát sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük és a mártásos gombóc mellé tálaljuk.