Gombás csirkemájas saláta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Gombás csirkemájas saláta

Gombás csirkemájas saláta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
10 dkg gomba
20 dkg vöröshagyma
15 dkg paradicsompüré
1 db babérlevél
fekete bors
majoránna
1 ek cukor
1 dl olíva olaj

1 db fejes saláta

*

Elkészítés:

A felszeletelt csirkemájat lobogó forró vízzel leforrázzuk, leszűrjük, majd kihűtjük.
A felszeletelt gombát kevés sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
Olíva olajban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és a babérlevelet.
Sóval, borssal, kevés cukorral, szitált majorannával ízesítjük.
Beletesszük a csirkemájat és kevés gombalével átforraljuk.
A tűzről levesszük, kivesszük belőle a bebérlevelet, majd jól lehűtjük.
Tálaláskor egyenletesen eloszlatva, salátalevélre tesszük.
A tetejét gombaszeletekkel díszítjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombás csirkemájas saláta