Gombás-csirkemájas rizottó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Gombás-csirkemájas rizottó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg csirkemáj, 30 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, olaj,rízs, só, bors, majoranna, 1 paradicsom, 1 paprika, petrezselyem

*

Elkészítés:

A felaprított hagymát kevés olajon megfonnyasszuk, rátesszük a gombát és a májat, fűszereket és fedő alatt pároljuk, néha megkeverjük.
A rízst jól átöblítjük, kevés olajon pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 2 cm legyen a rízs felett. Addig főzzük, amig teljesen elfő a víz és lyukak lesznek a tetején. Ekkor levesszük a tűzről, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk, csak ezután szabad megkeverni, így nem tapad össze.
A gombás májjal összekeverjük és nagy merőkanálba töltve tálaljuk, díszíthetjük zöldségekkel.

Gombás-csirkemájas rizottó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombás-csirkemájas rizottó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!