Gombás csirke

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csóti Heni

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Gombás csirke

Recept leírás:

Hozzávalók:

Ezt a gombás csirkét paleosítottam, én a mártáshoz ezért zabtejszínt használtam, de 3 evőkanál főzőtejszín kell hozzá.
5 dkg húsos füstölt szalonna házi
3 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40-50 dkg gomba
1 kg csirke, vagy 4 csirkecomb
só, őrölt bors
4 dkg vaj (vagy ghí)
1 babérlevél
1 kk. kakukkfű szárított
2 dl száraz vörös bor (én vörös rozé)
3 ek. zabtejszín, vagy 3 ek. főzőtejszín
citromlé
A fűszerek Toldi fűszer termékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
A férjem mártás nélkül edte.

*

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágom, a hagymát megtisztítom és hosszanti irányban nyolc cikkre vágom, a fokhagymát megtisztítom és negyedelem.
A gombát megtisztítom, a szárak végét levágom, a nagyobb gombákat felszeletelem.
A csirkét feldarabolom, vagy a csirkecombokat megtisztítom, majd alaposan megsózom, borsozom.
A vajat egy edényben felforrósítom és a szalonnát közepes lángon ropogósra pirítom, szűrőlapáttal kiszedem.
A visszamaradt csirkehúst ropogósra pirítom benne, majd tálra teszem.
A gombát pecsenyelében nagy lángon megpirítom, hozzáadom a hagymát és fokhagymát, pirítom és só, borssal ízesítem.
A csirkehúst és a szalonnát belepakolom, megszórom a zöldfűszerekkel és felöntöm a borral.
Lefedve kb. 30 percig párolom, néha megforgatva a húst.
Kiveszem a húst, melegen tartom.
A főzőtejszínt, vagy zabtejszínt pecsenyelébe öntve kicsit besűrítem.
Lehet só, borssal ízesíteni még és pici citromlét adok hozzá.
Visszapakolom a mártásba a csirkedarabokat, felforrósítom.

Gombás csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombás csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!