Hozzávalók:
500 g szárazbab (legjobb a vörös)
3 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
500 g gomba
1 paprika
1 hámozott paradicsom
1,5 bögre tarhonya
5 dl paradicsomszósz
1 dl száraz fehérbor
néhány babérlevél
1 kanál őrölt paprika
1 kanál ecet
1 kávéskanál petrezselyemzöld
1 kávéskanál bazsalikom
1 kávéskanál csilipehely
kevés só
1 kanál olíva olaj
*
Elkészítés:
A babot előző este beáztatom, majd néhány babérlevéllel, kevés ecettel, sós vízben felteszem főni.
Mikor majdnem megfőtt, leszűröm.
Közben a hagymákat apróra vágom, a fokhagymát szétnyomom, majd kevés olíva olajon üvegesre párolom.
A száraz borral felöntöm, és megsózom.
Hozzáadom a főtt babot, és a paradicsomszószt.
1 db apróra vágott paprikát, és 1 hámozott paradicsomot is hozzáteszek.
Ízlés szerinti mennyiségű csilipaprikát adok hozzá, beleteszem az őrölt paprikát, és fedő alatt főzöm.
Mikor majdnem kész, a zöld fűszereket is hozzáteszem, és jól összekavarom.
A tarhonyát, és a szeletelt gombát is hozzáteszem.
Összeforralom, majd a lángot elzárom, öt percig fedő alatt hagyom, hogy összeérjenek az ízek.
Ha szükséges, még ízesítem.