Hozzávalók:
1/2 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
1 piros kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
15 dkg gomba
1 leveskocka
1 csipet majoranna
1/4 teáskanál bors
só
apróra vágott petrezselyem
1,5 dl tejszín
*
Elkészítés:
A vajat felforrósítjuk, az apróra vágott burgonyát, vöröshagymát és fokhagymát addig forgatjuk benne, amíg kellemes illata nem lesz, majd egy liter vízzel felöntjük és lefedve főzzük. A paprikákat kis darabokra vágjuk, a gombát megmossuk, megtisztítjuk, felszeletetjük és a fűszerekkel, leveskockával együtt az utolsó pillanatban a leveshez adjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk és megszórjuk a petrezselyemmel.