Hozzávalók:
Húslevesben főtt bármilyen baromfihús: 600 g
Fejes saláta: 4 levél
Gomba: 200 g
Kukorica: 200 g
Retek: 4 fej
Narancs: 1 db
Zöldhagyma: 2 szál
Sárgarépa: 2 szál
Csemegeuborka: 1 db
Salátaöntet: 1 dl
Citromlé: 1 citrom
Olaj: 1 dl
Bors: ízlés szerint
só: ízlés szerint
Petrezselyem: 1 csomó
*
Elkészítés:
Előző ételünkből megmaradt a baromfihús ( bármilyen része )
Baromfihúst a csontról leszedjük és felaprítjuk. Összekeverjük apróra vágott fejes salátalevéllel, főtt, vagy konzerv gombával, kukoricával, karikára vágott retekkel, naranccsal, apróra vágott zöldhagymával, reszelt nyers sárgarépával, feldarabolt csemegeuborkával.
Salátalevelet készítünk: citromléből, olajból, amit borssal, sóval ízesítünk.
Fogyasztás előtt fél órával öntjük a lehűtött salátára. Gazdagon meghintjük finomra vágott petrezselyemmel. Külön tálkában adhatunk hozzá tartármártást.