Hozzávalók:
10 dkg gomba
4 db csirkemellfilé (kb. 60 dkg)
10 dkg bacon
15 dkg sárgarépa
15 dkg cukkini
só, őrölt bors
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
olaj a sütéshez
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A megtisztított csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben megsüjtük.
A gombát apróra összevágjuk, és finomra aprított vöröshagymával megpároljuk. Sóval, fokhagymával ízesítjük. Ha a gomba összeesett, hozzákeverjük a tojást, és pár másodperc múlva levesszük a tűzről.
Az elősütött csirkemelleket megkenjük a gombapéppel, és baconbe csavarjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, pirítjuk a bacont.
Vajban pirított zöldségekkel és szedermártással tálaljuk.
Szedermártás elkészítése:
Kb. 30 dkg szedret felteszünk forrni egy lábasban. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Cukrot teszünk bele ízlés szerint, fahéjjal, őrölt szegfűszeggel ízesítjük. Miután felforrt, behabarjuk (liszt +tej). A habarással még összerottyantjuk.