Hozzávalók:
1/2 kg csiperkegomba
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/ zeller
1/2 karalábé
petrezselyem és zeller zöld
1 nagy fej hagyma
só
bors
2 kk. ételízesítő
2 kk. pirospaprika
1 ek. zsír
1 ek. liszt
*
Elkészítés:
A hagymát kockára vágom és világosra pirítom a zsíron. Hozzáteszem a darabolt gombát és a zöldségeket, együtt is pirítom kicsit, majd megszórom a liszttel, azzal is átforgatom. Leveszem a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, jól elkeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy leves állagot kapjak. Fűszerezem sóval, borssal ízlés szerint, beleteszem az ételízesítőt, az apróra vágott zöldség zöldeket és addig főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak. Tálaláskor lehet tejfölt keverni bele, vagy aki úgy szereti össze forralhatja a végén vele.