Gombapörkölt MikroPlusz edényben

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

14

Nehézség

Könnyű

Gombapörkölt MikroPlusz edényben

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg gomba
diónyi kókusz olaj/zsír
1 közepes fej vöröshagyma (15 dkg)
2 dkg liszt
1 tk. kecsap

bors
fűszerpaprika
2 ek víz
1 dl víz
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A gombát a TW Konyhai késsel megpucoljuk, felszeleteljük.
A hagymát is megpucoljuk, négyfelé vágjuk és beletesszük a Turbó Aprítóba és aprítjuk, ízlés szerinti nagyságra.
Az 1,75 l-es MikroPluszba beletesszük a kókuszzsírt és a hagymát. Lefedjük az edényt és 600 W-on 3-4 percig pároljuk a hagymát, közben 2-szer megkeverjük.
Fűszerpaprikával megszórjuk és 2 ek vizet adunk hozzá. Összekeverjük. Visszatesszük a mikróba a lefedett edényt és 30 mp-ig összemelegítjük.
Rátesszük a felszeletelt gombát, fűszerezzük. Figyeljünk a fűszerezéssel, mert a mikróban készült ételekhez fele mennyiségű fűszer elegendő, mint a hagyományos főzésnél.
Lefedve 600 W-on 6-8 percig pároljuk, közben egyszer megkeverjük.
Liszttel meghintjük, kb. 1 dl vizet öntünk alá. Összekeverjük, és 2 percre visszatesszük a mikróba a pörköltünket.
Tálalás előtt a mikróban készült ételeket lefedve 5 percig pihentetjük.
Javasolt Tupperware termékek:
TW Konyhai Kés
TurbóAprító
Mesterfogás Keverőkanál
Só/bors Őrlő
MikroPlusz 1,75 l-es

Gombapörkölt MikroPlusz edényben

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombapörkölt MikroPlusz edényben

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!