Hozzávalók:
Gombapörkölt
Hozzávalók: ½ kg gomba, 2 evőkanál zsír, 1 fej vöröshagyma 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, fűszerpaprika, ízlés szerint tejföl
Túrógombóc
Hozzávalók: ½ kg túró, 1 egész, tojás. + 2 tojássárgája,só, 3 evőkanál búzadara, ( én a Nagyi búzadarát használom
*
Elkészítés:
Hagymát a zsírral üvegesre pároljuk, bele tesszük a fűszerpaprikát, és fel ötjük 2 dl vizel, sózzuk óvatosan addig főzzük míg sima mártást kapunk. Ekkor bele tesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, pároljuk, végén a tejföllel 1 – 2 percig forraljuk,és 1 teáskanál étkezési keményítővel besűrítjük.
Körítésnek lehet galuska, vagy rizs. Én most a maradék knédlivel tálaltam és ezzel is finom.
Tútógombóc
A nyersanyagokat jól összedolgozom 10 percig állni hagyom, és mielőtt főzöm a felvert tojásfehérjét bele keverem.
Ha fel jön a víz tetejére a gombóc, 4 – 5 percig főzöm és pirított zsemlemorzsába forgatom porcukorral tálalom.
Én nem kézzel formálom a gombócot, kanállal rakom a vízbe így a tojás fehérje nem esik össze.