Gombapaprikás.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Gombapaprikás.

Gombapaprikás.

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg. gomba (legfinomabb a vegyes erdei gomba, őzláb, vargánya, róka, de készítheted csiperke, vagy barna csiperkéből is)
1 ek. étolaj,
2 nagyobb fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db. zöldpaprika, és paradicsom,
1 kanál, őrölt pirospaprika,
kevés só, őrölt bors,
1 doboz (200 g.) főzőtejszín, vagy ugyanennyi tejföl
1 dl. száraz fehérbor.

*

Elkészítés:

A hagymát, és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
Megsózzuk, majd felöntjük a borral.
Belekerül az apróra vágott paprika, és paradicsom is.
Fedő alatt tovább pároljuk.
Hozzátesszük a szeletelt, vagy darabolt gombát.
Megborsozzuk, és beletesszük az őrölt pirospaprikát.
Felöntjük a tejszínnel, és mire összeforraljuk kész is a paprikás.
Nagyon gyors étel, víz ritkán szükséges hozzá, mert a gombának 80 százaléka víz.
Galuskával, vagy tésztával tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombapaprikás.