Hozzávalók:
A galuskához:
25 dkg fagyasztott spenót
25 dkg liszt
2db tojás
ízlés szerint só, bors, fokhagyma
annyi víz, hogy szaggatható állagú legyen
A paprikáshoz:
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
4 dl tejföl
zsír
liszt
pirospaprika
só
bors
*
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés zsíron megpiritom.
Hozzáadom a szeletekre vágott gombát 1 csapott kávéskanál pirosparikát, sózom, borsozom majd puhára párolom.
Ha megfőtt, megszórom 1 kávéskanálnyi liszttel, hozzáöntöm a tejfölt, jól elkeverem és összeforralom.
Spenótos galuska : A felengedett spenótot a tojásokkal a liszttel, sóval, borssal, fokhagymával és annyi vízzel hogy szaggatható legyen összekeverjük.
Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, pár percig főzzük és forrón tálaljuk, a gombapaprikással.