Hozzávalók:
· 1 fej vöröshagyma
· 3 evőkanál olaj
· 1 csapott evőkanál piros paprika
· fél evőkanál só
· 1 mokkáskanál őrölt köménymag
· 1 kiskanál darált cseresznye paprika
· 1-1 paprika és paradicsom
· 50 dkg friss gomba
· 2 dl tejföl
· 1 púpozott evőkanál finomliszt
· 1tk őrölt bors
· 2 gerezd fokhagyma
*
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon kevergetve 2 perc alatt megfonnyasztjuk.
A tűzről félrehúzva a pirospaprikát belekeverjük, majd 4 dl vízzel felöntjük.
Nagy lángon fölforraljuk, közben a sóval, borssal ízesítjük, a köménnyel, a csípős paprikával meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük, és beledobjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot is.
Kis lángon 10-15 percig főzzük.
A gombát megtisztítjuk, majd cikkekre vágjuk.
A paprikás lébe, a gombát beledobjuk, és puhára főzzük.
A tejfölt a liszttel simára keverjük, a gomba levét ezzel sűrítjük, 1-2 percig forraljuk.
Hozzá galuskát vagy tésztát tálalhatunk ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.
toldifuszer.
hu )


