Hozzávalók:
gomba: 800 g
vöröshagyma: 2 fej
liszt: 1 evőkanál
zsír: 2 evőkanál
őrölt pirospaprika: 1 kávéskanál
zöldpetrezselyem: fél csomó
tejföl: 2 dl
só: ízlés szerint
galuska: 800 g
friss zöldség díszítéshez
*
Elkészítés:
A gombát jól megmossuk, és szeletekre vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk, a zsírban halványra pirítjuk, beletesszük a gombát, az apróra vágott petrezselyem zöldet, meghintjük pirospaprikával, és egy kevés vizet öntve alá, puhára pároljuk, ízlés szerint megsózzuk.
Tejfölbe lassan szórva a lisztet elkeverjük ( ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós )
Ha a gomba puha, felöntjük a tejföllel kikevert liszttel, jól elkeverjük, és még egyszer felforraljuk.
Galuskával körítjük, friss zöldséggel díszítjük.