Gombapaprikás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

gomba: 800 g
vöröshagyma: 2 fej
liszt: 1 evőkanál
zsír: 2 evőkanál
őrölt pirospaprika: 1 kávéskanál
zöldpetrezselyem: fél csomó
tejföl: 2 dl
só: ízlés szerint
galuska: 800 g
friss zöldség díszítéshez

*

Elkészítés:

A gombát jól megmossuk, és szeletekre vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk, a zsírban halványra pirítjuk, beletesszük a gombát, az apróra vágott petrezselyem zöldet, meghintjük pirospaprikával, és egy kevés vizet öntve alá, puhára pároljuk, ízlés szerint megsózzuk.
Tejfölbe lassan szórva a lisztet elkeverjük ( ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós )
Ha a gomba puha, felöntjük a tejföllel kikevert liszttel, jól elkeverjük, és még egyszer felforraljuk.
Galuskával körítjük, friss zöldséggel díszítjük.

Gombapaprikás