Hozzávalók:
Mártáshoz:
50dkg gomba
1 fej hagyma
1 kanál liszt
100 ml tejszín
só
őrölt bors
ételízesítő
petrzyelyem zöldje
olaj
tej
Palasintához:
1 tojás
1 dl tej
10 dkg liszt
só
1 citrom reszelt héja
szóda
olaj a palacsinták sütéséhez
*
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megdínsztelem majd ráteszem az apróra vágott gombát. Megsózom és saját levében puhára párolom. Közben a lisztet a tejszinnel és kb. 20 ml tejjel simára keverek és ráöntöm a gombára.Fűszerezem és kevergetve besűrítem. A végén az apróra vágott petrezselymet is belekeverem, és pár percig tovább forralom.
Elkészítem a palacsintatésztát, felverem a tojást.,hozzáadom a lisztet, sót, majd jól elkeverem a tejjel, szódával higítomés belereszelem a citrom héját
Kisütöm a palacsintákat.
A gombamártást palacsintákba rakva és felcsavarva tálalom !