Gombamártás citromos palacsintában !

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Éva1

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Mártáshoz:
50dkg  gomba
1  fej hagyma
1 kanál liszt
100 ml   tejszín

őrölt bors
ételízesítő
petrzyelyem zöldje
olaj
tej
Palasintához:
1 tojás
1 dl tej
10 dkg liszt

1 citrom reszelt héja
szóda
olaj a palacsinták sütéséhez

*

Elkészítés:

Az apróra  vágott hagymát  olajon megdínsztelem majd ráteszem az apróra vágott  gombát. Megsózom és saját levében  puhára párolom. Közben a lisztet  a tejszinnel és  kb. 20 ml tejjel simára keverek és ráöntöm a gombára.Fűszerezem és kevergetve besűrítem. A végén az apróra  vágott petrezselymet is belekeverem, és pár percig tovább forralom.
Elkészítem a palacsintatésztát, felverem a tojást.,hozzáadom a lisztet, sót, majd jól elkeverem a tejjel, szódával higítomés belereszelem a citrom héját
Kisütöm  a palacsintákat.
A gombamártást palacsintákba rakva és felcsavarva tálalom !

Gombamártás citromos palacsintában !