Gombaleves zabpehellyel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Gombaleves zabpehellyel

Gombaleves zabpehellyel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

csiperkegomba: 40 dkg
Fortunate zabpehely: 4 evőkanál
vöröshagyma: 1 db
sárgarépa: 1 db
petrezselyemgyökér: 1 db
étolaj: 4 evőkanál
só: 1 kávés
őrölt fehér bors: 1 mokkás
petrezselyem: 1 csokor
Fortunate zabpehelyliszt: 1 evőkanál
csemege pirospaprika: 1 evőkanál

*

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra, a gombát vékony cikkekre, a zöldségeket félkarikákra vágjuk.
Az olajon a hagymát megfuttatjuk, a gombát meg a zöldséget hozzáadva 7-8 percig kevergetve pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
A zabpehelyliszttel meghintjük, fél perc alatt kissé lepirítjuk, majd a pirospaprikát is rászórjuk. Kb. 1,2 liter vízzel – még jobb, ha levessel – fölengedjük, néhány percig forraljuk, végül a zabpelyhet is beleszórjuk, 10 perc alatt készre főzzük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gombaleves zabpehellyel