Hozzávalók:
Gomba: 800 g
Margarin: 200 g
Liszt: 200 g
Tejföl: 4 dl
Vöröshagyma: 2 db
Zöldpetrezselyem: 2 csomó
Só, őrölt bors, ételízesítő: ízlés szerint
*
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott gombát szeletekre vágjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olvasztott margarinban megpirítjuk, beletesszük a gombaszeleteket, és addig pároljuk, míg zsírjára nem sül.
A megmaradt margarinból és a lisztből rántást készítünk, vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
A megpárolt gombát feleresszük 2 l vízzel, belekeverjük az ételízesítőt, a hideg vízzel feleresztett rántást, sóval, borssal ízesítjük, és 10 percig forraljuk.
Tálaláskor tejföllel díszítjük.