Hozzávalók:
1/2 kg gomba
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 kis zeller
1 fej nagy hagyma
1 ek pirospaprika
só, bors
petrezselyemzöld
1 ek. zsír
20 dkg krumplipüré (vagy tört krumpli)
1 tojás
2 evőkanál liszt
só
fél cs.kapor
*
Elkészítés:
A gombát a darabolt zöldségekkel felteszem főni, hozzáteszem az összekötött petrezselyemzöldet, sózom, borsozom. A hagymát kockára vágva megpirítom a zsíron, tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, hozzáöntöm a leveshez. Amikor már minden puha belefőzöm a kapros burgonyagombócokat.
Burgonyagombóc:
A krumplihoz teszek 1 tojást, 2 evőkanál lisztet, sózom és hozzákeverem az apróra vágott kaprot, nedves kézzel gombócokat formázok belőle.