Hozzávalók:
*50 dkg csiperke
*1 nagy fej vöröshagyma
*2 közepes szem krumpli
*3 ek olaj
*2 dl főzőtejszín
*1 csapott kk só
*3-4 tekerés bors
*6 dl víz (esetleg zöldség alaplé)
*
Elkészítés:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
A vöröshagymát felkockázzuk, nem szükséges túl apróra, a krumplit és a gombát feldaraboljuk.
( Utóbbiból 1-2 darabot félreteszünk a díszítéshez ).
Egy kisebb fazékban az olajat felforrósítjuk, a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.
Hozzáadjuk a gombát, a krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
(Nekem ez pont 6 dl volt.
) Ízesítjük sóval, borssal.
Fedő alatt addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
Ezután a tűzről lehúzva botmixerrel pépesítjük.
Belecsorgatjuk a tejszínt, majd a tűzre visszatéve hagyjuk pár percet főni.
Kevés olajon megpirítjuk a díszítéshez félretett gombaszeleteket, majd a meleg levest ezzel együtt kínáljuk.