Hozzávalók:
20 dkg gomba
1 kisebb sárgarépa
1 kisebb petrezselyemgyökér
1/2 zellergumó
1 közepes krumpli
1 nagyobb fej hagyma
só
bors
1 kk. ételízesítő
petrezselyemzöld
1 dl olaj
*
Elkészítés:
A hagymát kockára vágom és az olajon világosra pirítom. Ráteszem a megmosott, szeletelt gombát(egy szép darabot félreteszek a díszítéshez), azzal is pirítom kicsit. Ezután hozzáteszem a feldarabolt zöldségeket, felengedem annyi vízzel, ami jól ellepi és fűszerezem sóval, borssal ételízesítővel. Amikor félig puha a zöldség és a gomba is, hozzáteszem a kockára vágott krumplit és együtt puhára főzöm. Végül az egészet leturmixolom, hozzákeverem a tejfölt és jól összeforralom. Ha kell még pici vízzel hígítom. Beleteszem a petrezselyemzöldet is. A félretett gombát felszeletelem, egy teflon serpenyőben pici olajon szép barnára pirítom és a levesre rakom.