Hozzávalók:
60 dkg gomba (pucolva, tisztán mérve)
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 zeller
1 nagy fej hagyma
petrezselyemzöld
1 ek. pirospaprika
só
bors
2 ek. zsír
*
Elkészítés:
A gombát alaposan megmosom, tisztítom, feldarabolom. A hagymát kockára vágva világosra pirítom a zsíron, tűzről lehúzva ráteszem a pirospaprikát, elkeverem. Hozzáteszem a gombát, sózom, borsozom, pici vizet öntök alá, így főzöm, amíg levet enged, pár perc. Ezután felöntöm vízzel és beleteszem a többi darabolt zöldséget is, még sózom, borsozom. Beleszórom az aprított petrezselyemzöldet. Együtt készre főzöm, kb. 25 perc alatt készen van. Aki gazdagabban szeretné, reszelt tésztát is főzhet bele, nagyon illik hozzá.