Hozzávalók:
25-30 dkg gomba apróra felkockázva
1 tk. kacsazsír
1 szelet házi szalonna felkockázva, de lehet 7 dkg baconszalonna is
2 gerezd fokhagyma zúzva
szárított kakukkfű ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 tk. dijoni mustár
1/2 tk. csípős paprikakrém
szárított petrezselyem, vagy friss
A fűszerek Toldi Fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
Az apróra vágott gombát zsíron megpirítom, hozzáadom a szalonnát és a fűszereket a kakukkfüvet, a petrezselymet, zúzott fokhagymát és addig párolom, amíg elpárolog a leve. Hozzáadom a mustárt és a paprikakrémet, majd 2 percig pirítom még és végül borssal ízesítem.
Én sült tarját ettem hozzá, nagyon finom volt.