Gomba és tojásfasírt petrezselymes újkrumplival

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Gomba és tojásfasírt petrezselymes újkrumplival

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 személyre
Gombafasírthoz:
1/2 kg csiperke gomba
1 tojás
2 db  szikkadt zsömle
1 kis fej hagyma
1/2 cs. petrezselyemzöld
2 ek. olaj
zsemlemorzsa

bors
Tojásfasírthoz:
4 keményre főzött tojás
1 tojás
2 db. szikkadt zsömle
1 kis fej hagyma
1/2 cs petrezselyemzöld
1 ek. mustár
zsemlemorzsa

bors
olaj a kisütéshez
70 dkg apró újkrumpli
1/2 cs petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

A gombát megmosom, apróra összevágom. A hagymát kis kockára vágom és 2 ek. olajon világosra pirítom, ráteszem a gombát, sózom, borsozom és addig párolom, amíg  a levét elfőtte. Amikor kihűlt, hozzáadom a beáztatott és kifacsart zsömléket, a tojást az apróra vágott petrezselyemzöldet, teszek bele annyi prézlit, hogy jól formálható masszát kapjak, ha kell még sózom, borsozom, jól eldolgozom. Gömböket formázok, ellapítom, majd prézlibe forgatom.
A keményre főtt tojások sárgáját egy tálban villával összetöröm, a fehérjét apró kockákra vágom, belereszelem a hagymát, hozzáteszem a áztatott, kifacsart zsömléket, a nyers tojást, a mustárt és az apróra vágott  petrezselyemzöldet, majd sózom, borsozom és szórok bele 1-2 ek. zsemlemorzsát. Jól összedolgozom, gömböket formálok, ellapítom és prézlibe forgatom.  Bő olajban kisütöm a fasírtokat, petrezselymes újkrumplival és friss salátával tálalom, amire fokhagymás, joghurtos öntetet teszek.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gomba és tojásfasírt petrezselymes újkrumplival

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!