Hozzávalók:
4 személyre
Gombafasírthoz:
1/2 kg csiperke gomba
1 tojás
2 db szikkadt zsömle
1 kis fej hagyma
1/2 cs. petrezselyemzöld
2 ek. olaj
zsemlemorzsa
só
bors
Tojásfasírthoz:
4 keményre főzött tojás
1 tojás
2 db. szikkadt zsömle
1 kis fej hagyma
1/2 cs petrezselyemzöld
1 ek. mustár
zsemlemorzsa
só
bors
olaj a kisütéshez
70 dkg apró újkrumpli
1/2 cs petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
A gombát megmosom, apróra összevágom. A hagymát kis kockára vágom és 2 ek. olajon világosra pirítom, ráteszem a gombát, sózom, borsozom és addig párolom, amíg a levét elfőtte. Amikor kihűlt, hozzáadom a beáztatott és kifacsart zsömléket, a tojást az apróra vágott petrezselyemzöldet, teszek bele annyi prézlit, hogy jól formálható masszát kapjak, ha kell még sózom, borsozom, jól eldolgozom. Gömböket formázok, ellapítom, majd prézlibe forgatom.
A keményre főtt tojások sárgáját egy tálban villával összetöröm, a fehérjét apró kockákra vágom, belereszelem a hagymát, hozzáteszem a áztatott, kifacsart zsömléket, a nyers tojást, a mustárt és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd sózom, borsozom és szórok bele 1-2 ek. zsemlemorzsát. Jól összedolgozom, gömböket formálok, ellapítom és prézlibe forgatom. Bő olajban kisütöm a fasírtokat, petrezselymes újkrumplival és friss salátával tálalom, amire fokhagymás, joghurtos öntetet teszek.