Hozzávalók:
Alaprecept:
12,5 vaj vagy margarin
5 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor,
25 dkg liszt,
1 kávéskanál sütőpor,
3 tojás
2, 5 dl tej,
csipet reszelt citromhéj.
*
Elkészítés:
A lágy vajat v. margarint habosra keverjük a cukorral, és a vaníliás cukorral.
Egymás után beletesszük a tojásokat majd a citromhéjat, sjól elkeverjük
Ezután a sütőporral elkevert lisztet adjuk hozzá.
Előmelegítjük az ostyasütőt, majd egy ecset segítségével mindkét oldalát olajjal vagy vajjal bekenjük
2-3 evőkanál tésztát teszünk bele és rácsukjuk a fedelét
Körülbelül két perc múlva megsült a tészta, óvatosan felemeljük a szélénél és kivesszük agy rácsra , kihülni.Ha egymásra tesszük őketpuha lesz, ha külön akkor ropogós marad.
Tálalhatjuk gyümölccsel, tejszínhabbal, krámtúróval, yammal…..