Gödöllői töltött csirkecomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Gödöllői töltött csirkecomb

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 db csirkecomb
2 db zsemle
30 dkg csirkemáj
20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 db tojás
1 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors
szárnyas fűszerkeverék
petrezselyem zöld
étolaj vagy zsír

*

Elkészítés:

Előkészítés: A combokat megtisztítjuk, a bőrt fellazítjuk óvatosan, hogy ki ne szakadjon.A combokat besózzuk. A májat, gombát, hagymát, szalonnát felkockázzuk. A petrezselymet finomra vágjuk. A zsemléket beáztatjuk,kinyomkodjuk.
Elkészítés: A kipirított szalonnán megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a májat és fehéredésig pirítjuk. Rátesszük a gombát, zöldborsót, petrezselymet és sóval, borssal fűszerezzük. Addig pároljuk, míg elfő a gomba leve. A raguhoz adjuk a kinyomkodott zsemléket és a tojást. Összedolgozzuk és a csirke bőre alá töltjük. Tepsibe tesszük és kevés olajat és vizet aláöntve, szárnyas fűszerrel megszórva, alufóliával letakarva 160 fokos sütőben kb 60 percig sütjük. A fóliát levéve még hagyjuk kb 20-30 percet sülni, amíg szép színe lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Gödöllői töltött csirkecomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gödöllői töltött csirkecomb