Gödöllői göngyölt csirkemell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Gödöllői göngyölt csirkemell

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db csirkemell filé
10 dkg füstölt szalonna
10dkg zöldborsó
20 dkg gomba
10 dkg csirkemáj
2 db zsemle
1 fej vöröshagyma
2 dl tej

szárnyas fűszerkeverék
étolaj
őrölt fekete bors
petrezselyem zöld
1 db tojás

*

Elkészítés:

Előkészítés: A csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk. A májat, gombát, szalonnát és a hagymát kisebb kockákra vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.  A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát, megdinszteljük, hozzáadjuk a májat és fehéredésig sütjük. Beletesszük a gombát és a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel. Addig pároljuk míg a gomba elfövi a levét. Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, és egy nyers tojást, majd összedolgozzuk.. A tölteléket a hússzeletekre halmozzuk, felgöngyöljük. Tepsibe vagy jénaiba tesszük, szorosan egymás mellé, szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés olajat és vizet aláöntve sütőben 180 fokon 35-40 percig sütjük.

Gödöllői göngyölt csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gödöllői göngyölt csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!