Hozzávalók:
30 dkg Glutenix csicseris kenyérpor
3 dl víz
só
2 ek étolaj
A feltét:
tarja
kolbász
paradicsom
paprika
A pizzaszószhoz:
2,5 dl sűrített paradicsom
oregánó
bazsalikom
só
A tetejére reszelt laktózmentes sajt
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból robotgép segítségével rugalmas tésztát készítünk.
Ne legyen a tészta ragacsos!
A tésztát duplájára kelesztjük, majd kinyújtjuk és tepsibe (gáztepsi) fektetjük.
A tésztát 180 fokos sütőben kb 5 perc alatt elősütjük.
Eközben a szósz hozzávalóit egy tálban elkeverjük, illetve a zöldségeket megmossuk, felkarikázzuk.
A sajtot lereszeljük, a kolbászt, tarját feldaraboljuk.
A tésztát kivesszük a sütőből, a szósszal megkenjük, a feltétet ráhalmozzuk, és reszelt sajttal meghintjük, és kb 10 perc alatt készre sütjük.
Azonnal forról felszeljük, és tálaljuk!