Hozzávalók:
5 db GM kakaós csiga, vagy kb fél kg GM kakaós kalács
6 db tojás
fél l tej
3 dkg vaj
maréknyi mazsola
10 dkg darált dió
6 ek eperlekvár
*
Elkészítés:
A kakaós csigákat lapjában két felé vágjuk, és vajazott tepsibe rakosgatjuk a felét.
A tejet homogénre keverjük a tojássárgájával és ezt ráöntjük a szeletelt csigákra.
Majd betakarjuk a maradék csigákkal, amit szintén meglocsolunk a tojásos-tejjel, rádobjuk a mazsolát, megszórjuk a darált dióval.
Előmelegített sütőbe toljuk, és kb 20-25 percig sütjük.
Eközben a tojások habját keményre verjük, majd hozzáadjuk az eperlekvárt is.
Tetejére simítjuk, és visszatoljuk a sütőbe.
Még kb 10 percig sütjük.
Tartalmasabb leves után kitűnő főétel.