Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Egy tálban összedolgozom a tésztát, fóliával lefedve a hűtőbe teszem, fél-1 órára.
Majd rizslisztezett deszkán nyújtom kb.
5 mm vastagságúra.
Kiszaggatom, gyorsan dolgozom vele, hogy a vaj ne olvadjon fel, mert akkor nehezen kezelhető lesz.
(Ha kell, a fele tésztát visszateszem a hűtőbe).
Sütőpapíros tepsibe teszem, és a 180 fokos előmelegített sütőben kb.
12-15 percig sütöm.
Világos színű kell hogy maradjon, ha kezd szép színe lenni, azonnal vegyük ki.
Ha túlsül, száraz, porlós lesz.
Ha kész, hagyjuk hűlni a tésztát a sütőlemezen, mert különben eltörik.
Finomságos lekvárral – barack, ribizli – összeragasztgatjuk.
Nagyon finom linzer és piskóta készíthető rizslisztből, sőt finomabb, mint a hagyományos búzalisztből!