Hozzávalók:
5 tojás
15 dkg rizsliszt
15 dkg kristálycukor
5 dkg étkezési keményítő
1 mokkás kanál szódabikarbóna
1 evőkanál olaj
½ citrom reszelt héja
Vagy sima lisztből piskótát készítünk.
Töltelék:
1 nagy doboz hulala tejszín,
habfixáló
2-3 kanál gyümölcs lekvár vagy friss gyümölcs
Máz
10 dkg fehér csokoládé
5 dkg vaj
1 dl tejszín
*
Elkészítés:
A tojások fehérjét habosra verjük a citromlével, kanalanként hozzáadva a cukrot, kemény habot készítünk belőle.
Egyenként belekeverjük a sárgákat, belereszeljük a citromhéjat, és hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró zsiradékot.
Végül lazán belekeverjük a szódabikarbónával, és az étkezési keményítővel elkevert lisztet.
Ha nincs keményítőnk, liszt is jó helyette.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk egyenletesen a masszát.
Kb.
200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és rögtön levesszük a hőt 180 °C-ra.
A sütőt érdemes már akkor bekapcsolni, amikor elkezdjük kimérni a hozzávalókat, mire végzünk a tészta összeállításával, addigra kellőképpen bemelegszik.
A tésztalapot kisütjük, kb.
20 perc alatt, sütőtől függően.
Töltelék : 1 nagy doboz hulala tejszín, habfixáló 2-3 kanál gyümölcs lekvár vagy friss gyümölcs A tejszínt felverjük a habfixszel, hozzáadjuk a gyümölcsöt, illetve a pár kanál lekvárt.
Evvel kenjük meg a tésztát.
Tetejére a máz elmaradhat, porcukorral megszórva s finom.
Ezen, fehér csokis máz van.
A fehér csokit apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük.
Megvárjuk, míg kissé kihűl és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk vele, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk.