Gibanica

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Becsei Klaudia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Gibanica

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg rétestészta,
5 tojás,
50 dkg túró,
2 dl tejföl,
2,5 dl tej,
3 evőkanál olaj + max. 1 dl a kenéshez,
1-2 kiskanál só,
pici cukor.

*

Elkészítés:

A tojásokat robotgéppel fölverjük, hozzáadjuk a cukrot, sót (ízlés szerint, elhagyható ha sózott túrót használunk), tejet, tejfölt, túrót és a 3 kanál olajat. A zománcos tepsit (30x20x6cm) kiolajozzuk (a széleit is), belehelyezzük az első réteslapot, vékonyan olajozzuk, és még 4 lapot ily módon rétegezünk, olajozunk. 8 lapot félreteszünk, ami majd a tetejére kerül. A többi lapokat egyesével belemártogatjuk a masszába, tenyerünkkel összegöngyöljük, gyűrjük, és a tepsibe helyezzük egymás mellé. A megmaradt 8 lapot a tetejére símítjuk, a rétegeket olajozzuk.
200°C-ra előmelegített sütőbe helyezzük 10 percre, majd levesszük a hőfokot 150-160°C-ra, és így még 50 percig szép barnára sütjük.
Gibanica a tradicionális szerb nemzeti konyha egyik kedvelt finomsága, nem más, mint a szerb túrós rétes.  Könnyen elkészíthető és bármikor fogyasztható.

Gibanica

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gibanica