Hozzávalók:
1 dl tej
5 lap zselatin
1 doboz babapiskóta
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg darált dió
ízlés szerint porcukor
2 dl tejszín
0,25 dl víz
mazsola
rumos meggy
*
Elkészítés:
1 dl tejben lassú tűzön felolvasztunk 2 lap (hidegvízben megáztatott) zselatint.
Ebbe mártogatunk babapiskótát és körbe rakjuk vele a Fesztivál vagy Desszertes gyűrűnket.
A közepébe pedig a következő tölteléket tesszük:
A gesztenyemasszához, hozzákeverjük a darált diót, porcukrot, mazsolát és a tejszínt, melyet a Tupperware gyorskeverőben kemény habbá vertünk. A tejszínbe belekeverjük a vízzel elkészített zselatint és úgy keverjük a gesztenye masszához.
A krémet a formába töltjük, tetejét kirakjuk babapiskótával.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a formát pár pillanatra meleg vízbe mártjuk, hogy kicsússzon a tortánk a formából.
Porcukorral, magozott rumos meggyel díszítjük.
Ajánlott Tupperware edények:
Mesterszakács Nyeles Főzőedény
Tupperware Gyorskeverő
2l –es kristály tál
Szilikon keverő
Fesztivál vagy Desszertes gyűrű