Gesztenyés szivar, vanília sodóval

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Gesztenyés szivar, vanília sodóval

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 cs leveles vajas tészta
1 cs gesztenyemassza
2 tojás sárgája
1 púpozott teáskanál liszt
5 dkg nádcukor
4,5 dl tej
1 teáskanál vanilia aroma
5 dkg aszalt áfonya
1 tojás a kenéshez

*

Elkészítés:

A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd 2 mm vastagra kinyújtjuk.
A gesztenye masszát kiolvadás után először öt részre vágjuk, majd az így kapott kisújjnyi vastag lapokat még négyfelé vágjuk. Így kb. 20 db kisújjnyi vastag és kb 10 cm hosszú /amilyen maga a geszenye massza téglalapja/ cigaretta alakú gesztenyerudat kapunk.
A levelestésztát felvágjuk 5×11 cm-es téglalapokra. Egy ilyen téglalap egyik hosszanti oldalát bekenjük tojással, másik oldalára rátesszük a gesztenyerudat és beletekerjük a tésztába, úgy, hogy a tojással megkent rész maradjon végül alul. A két végét kicsit benyomkodjuk. Sütőpapirral kibélelt tepsire tesszük, megkenjük egy felvert tojással és 180 C˙-os sütőben 30  percig sütjük.
A tojások sárgáját, lisztet, cukrot és a vaniliaaromát jól elkeverjük, lassan felöntjük a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük, besűrítjük, vigyázva arra, hogy a tojás ki ne csapódjon.
Tálaláskor a vaniliasodóba egy pár szem aszalt áfonyát teszünk.

Gesztenyés szivar, vanília sodóval

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gesztenyés szivar, vanília sodóval

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!