Hozzávalók:
2 cs gesztenyemassza
35 dkg darált keksz
kb. 2 dl tej
1 vaníliás cukor
3 cs vaníliás pudingpor
9 dl tej
10 ek cukor
15 dkg margarin (vaj)
1 cs babapiskóta
2 dl tej
3 adag kávé
0,5 dl Amaretto (vagy rum, esetleg rumaroma)
4 dl tejszín + 1 habfixáló
*
Elkészítés:
Nagyon mutatós, egyszerűen elkészíthető sütemény. Nagy előnye, hogy nem kell sütni, nyári melegben is nyugodtan vállalkozhatunk rá. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom.
A gesztenyemasszát elkeverem a keksszel és a tejjel, majd belenyomkodom egy normál méretű tepsibe (nálam ez 21×36 cm). Én cukrot nem teszek hozzá, de kíván-e érdemes megkóstolni, mert ez függ a gesztenyemasszától illetve keksztől.
A pudingot megfőzöm a tejben, közben hozzáadom a cukrot. Mikor kész a puding félrehúzom a tűzről, hozzádobom a margarint és botmixerrel jól kikeverem.
Felét ráöntöm a gesztenyemasszára (még melegen).
A tejet, kávét, amarettot összekeverem, a babapiskótákat belemártom, de csak egy pillanatra, hogy el ne ázzon nagyon. Rásorakoztatom a krém tetejére, utána a maradék pudingos krémet ráöntöm. Végül rásimítom a kemény habnak felvert tejszínt, amibe a habfixálót is beletettem (ha hulalát használunk nem kell fixáló).
Pár órára berakom a hűtőbe és már szeletelhetem is. Tálalás előtt fahéjjal (kakaóporral, csokiforgáccsal) megszórom a tetejét.