Hozzávalók:
2 csom gesztenye massza
25dkg darált keksz
rum vagy aroma
15dkg porcukor
tej pici
Babapiskóta
Krém: 9 dl
20dkg porcukor
25dkg ráma
Tetejére:
2,5 -3 dl Hullala tejszín
csoki reszelék vagy tortadara
*
Elkészítés:
Gesztenyés – babapiskótás szelet …………..Sütés nélküli!
Alap: 2 csomag gesztenyemassza, 25 dkg darált keksz, rum vagy rumaroma (ízl…és szerint), 15 dkg porcukor – ezeket kevéske tejjel jól összegyúrjuk! (nekem 1 dl tej sem kellett hozzá, ezért ajánlatos fokozatosan hozzáadni, nehogy túl lágy legyen)
Krém: 9 dl tej, 3 csomag vaníliás puding, 20 dkg porcukor – felfőzzük, majd 1 margarint (25 dkg) hozzákeverünk, ha már kihűlt
Összeállítás:
• gesztenyés masszát (alap ) egyenletesen a tepsi aljára nyomogatjuk.
• krém egyik felét rákenjük
• rumos tejbe forgatott babapiskóta a következő rész (vigyázzunk, nehogy túlságosan megszívja magát)
• krém másik felét is rákenjük
• végül a tetejére 2,5-3 dl kemény habbá felvert Hulala-t teszünk, és egyenletesen rákenjük, ízlés szerint csokoládét reszelünk rá.
A hozzávalók egy 30 * 20 cm-es tepsihez valók.
Könnyen és gyorsan elkészíthető sütés nélküli finomság!
Megjegyzés: Tényleg nagyon kell vigyázni, hogy ne ázzon el a babapiskóta.
Jó étvágyat hozzá .