Hozzávalók:
A tésztához: 8 tojás
A krémhez: 1 csomag
AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddish⇄AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddish
English (auto-detected) » Hungarian
*
Elkészítés:
A tészta készítése: A tojásokat szétválasztom úgy, hogy egy nagyobb keverőtálba kerül a fehérje, a tojások sárgáját kis tálkába, vagy bögrébe öntöm és félreteszem. Csipetnyi sóval gépi habverővel felverem a tojásfehérjét kemény habbá. Adok hozzá 2 evőkanál kristálycukrot és tovább verem, szép fényesre és keményre, majd megint 2 kanál cukrot, azzal is tovább verem, egészen addig, míg elfogy a cukor. Ha ez megvan, 2 tojás sárgáját adok a kemény habhoz és tovább verem, majd a tojások sárgáját is kettesével beledolgozom a habba. Ha elfogyott, hozzáöntöm a 2 kanál vizet, azzal is keverem, majd 2 részletben, kanalanként az étolajat is beledolgozom. Utána jöhet részletekben a liszt hozzáadása. Azt is a gépi habverővel keverem bele. Ha kész, sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntöm és előmelegített sütőben, az elején 160 fokon, sütés vége felé kicsit mérsékelve a hőfokot, 20 perc alatt készre sütöm. A piskótát nem szabad kiszárítani.
A kisült tészta tetejét forrón megszórom kristálycukorral, ami azért szükséges, hogy a feltekeréssel a keletkezett gőztől ne váljon le a teteje. Azt követően borítsunk rá a tepsi méreténél hosszabbra vágott sütőpapírt ( vagy egy nagyobb konyharuhát), tegyünk rá egy másik gáztepsit és annak segítségével egy mozdulattal fordítsuk meg a tésztánkat. Óvatosan húzzuk le az aljára sült ( immáron felül lévő) sütőpapírt és az alján lévő sütőpapírral ( vagy konyharuhával) tekerjük fel, hagyjuk hűlni.
Készítsük el a krémet:
A 2,5 dl tejben főzzük meg a vaníliás pudingot. Még melegen keverjünk hozzá porcukrot, vaníliás cukrot és almareszelővel reszeljük bele a felengedett gesztenyemasszát, majd gépi habverővel keverjük simává. Adjunk hozzá 5 dkg puha vajat, dolgozzuk bele. A kész sima krémet hűtőben hűtsük le. Ha a tekercsünk is kihűlt, töltsük meg a krémmel.
AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddish⇄AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddish
English (auto-detected) » Hungarian