Gesztenyés palacsinta (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

85 g Miklós’ Universal mix liszt
15 g kakaó
1 db tojás
1,5 dl tej
0,75 dl ásványvíz
csipet só
2 ek olaj a tésztába
3 ek olaj a sütéshez
Töltelék:
15 dkg gesztenyemassza
5 dkg natúr krémsajt (mascarpone)
1-2 ek tej
1 ek rum (vagy 1 tk rumaroma)

*

Elkészítés:

Esetleg készíthetünk hozzá egy finom, csokis-gesztenyés-tejszínes sodót, vagy csak tejszínhabot is kínálhatunk hozzá!
Nekem sajnos már nem volt időm elkészíteni!
A tésztához a lisztet, a sót és a kakaót egy tálba szórjuk, a tojást beleütjük, a tejjel simára keverjük, ezután hígítjuk az ásványvízzel, majd hozzáöntjük az olajat.
15 percig pihentetjük, majd 6-7 db palacsintát sütünk belőle.
A töltelékhez a gesztenyemasszát a krémsajttal, a tejjel és a rummal habosra keverjük, ha nem elég édes, egy kis édesítővel is, és a még meleg palacsintákba töltjük.
(6 db, 30 perc + pihentetés).

Gesztenyés palacsinta (Gluténmentes)