Gesztenyés-meggyes patkó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Gesztenyés-meggyes patkó

Recept leírás:

Hozzávalók:

12 db. kiflihez.
a tésztához:
250 g. liszt,
100 d. vaj,
1 dl. tej,
1 tojás,
1 kis kanál porcukor,
10 g. élesztő,
1 csipet só.
a töltelékhez:
250 g. gesztenyemassza,
1 marék leszűrt, kimagozott meggybefőtt,
fél-fél deci tej, és befőttlé,
1 tojás a kenéshez.

*

Elkészítés:

A tésztához minden hozzávalót, egy mélyebb tálban összegyúrok.
Cipót formálok belőle, majd az egészet belisztezve egy tiszta tálba rakom, konyharuhával letakarom, és langyos helyen fél óráig pihentetem.
Ezalatt kikeverem a tölteléket.
A gesztenyemasszát tejjel, és befőttlével kenhetőre kavarom, (ízlés szerint kevés rum is adható hozzá) majd a meggyet is hozzáteszem.
A pihentetett tésztát 12 egyforma darabra vágom.
Ezeket vékonyra nyújtom, a szélére kenek a masszából.
Szorosan feltekerem, és patkó formájúra alakítom.
Kivajazott, lisztezett tepsiben felvert tojással megkenem, és újabb fél óráig pihentetem ismét.
Tojással ismét átkenem, és előmelegített, forró sütőben aranybarnára sütöm.

Gesztenyés-meggyes patkó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gesztenyés-meggyes patkó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!