Hozzávalók:
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
csipet só
3 db tojás
30 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 dl tej
40 dkg gesztenyepüré
6 ek tejszín
*
Elkészítés:
A kuglóf formát kivajazzuk, lisztezzük, hűtőbe tesszük.
A vajat, cukrot, sót géppel kikeverjük, majd a tojásokat hozzáadjuk keverés közben egyenként.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, tejjel felváltva vajas – tojásos krémhez keverjük.
A gesztenyemasszát tejszínnel összekeverjük.
A tészta felét a kuglófba öntjük, majd gesztenyemasszát is hozzáöntjük, összekeverjük villával, majd ráöntjük a maradék tésztamasszát.
A sütő legalsó rácsán 180 c fokon 55 percig sütjük ( tűpróba )
A megsült kuglófot 5 percig hagyjuk a formába, majd kiborítva hagyjuk kihülni.

