Hozzávalók:
25 dkg cukkini (tisztítva)
1-2 ek víz
1 tk citromlé
5 dkg gesztenyeliszt
1 púpozott ek útifűmaghéj
3 dkg kókuszliszt
kb. 5 dkg édesítő
1 ek kakaó
1 tk rumaroma
A töltelékhez:
15 dkg sűrű kókuszkrém
kb. 8 dkg finomra darált kókuszreszelék
édesítő ízlés szerint darált kókuszreszelék a külsejére
*
Elkészítés:
Egy újabb finomság cukkiniből, sütni sem kell, és viszonylag kevés szénhidrátot és kalóriát tartalmaz.
A tésztájába lehet kakaót is keverni, akkor kinézetre teljesen kókusztekercs lesz.
A cukkinit meghámozzuk, kockára vágjuk, egy kis fazékba tesszük, hozzáadjuk a vizet, a citromlevet, és lefedve kb.
5-10 percig pároljuk, amíg kicsit megpuhul.
Még forrón botmixerrel pürésítjük a főzőlével együtt.
A száraz hozzávalókat összekeverjük, a cukkinipüréhez adjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket.
A kókuszkrémet elkeverjük az édesítővel, és a darált kókuszreszelékkel, ebből lehet, hogy valamivel több kell bele, a lényeg az, hogy ne folyós, hanem kenhető legyen a krém.
A cukkinis masszát, ha még mindig nagyon lágy, adunk hozzá egy kevés kókuszlisztet, majd sütőpapíron vékony téglalap alakúra nyújtjuk, alálisztezni nem kell.
Rákenjük a tölteléket egyenletesen, majd szorosan feltekerjük.
Egy kevés kókuszreszeléket szórunk a nyújtólapra, és meghempergetjük benne a tekercset.
Hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána éles késsel felszeleteljük.
(1 rúd, 40 perc + pihentetés).