Hozzávalók:
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dl víz
12 dkg gesztenyeliszt
8 dkg kókuszliszt
késhegynyi szódabikarbóna
2 db tojás
2 ek eritrit
Töltelék:
12,5 dkg gesztenye massza (natúr)
1-2 ek kókusztejszín
3 dkg olvasztott kókuszzsír
2 ek eritrit
vanília kivonat
A beforgatáshoz: eritrit/nyírfaporcukor
*
Elkészítés:
Az útifűmaghéjat a vízben csomómentesre keverjük, majd megvárjuk, h megkocsonyásodjon ( pár perc ).
A tészta összes hozzávalóját hozzáadjuk, és összegyúrjuk.
A tészta egyből nyújtható is, kinyújtjuk, és kb 12 négyzetet vágunk belőle.
A töltelékhez a kiolvadt gesztenyét az olvasztott kókuszzsírral, a kókusztejszínnel, az eritrittel, a vaníliával összedolgozzuk, és egy-egy teáskanálnyit teszünk minden négyzetre.
Feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.