Gesztenyés kifli – paleo

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Gesztenyés kifli – paleo

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dl víz
12 dkg gesztenyeliszt
8 dkg kókuszliszt
késhegynyi szódabikarbóna
2 db tojás
2 ek eritrit
Töltelék:
12,5 dkg gesztenye massza (natúr)
1-2 ek kókusztejszín
3 dkg olvasztott kókuszzsír
2 ek eritrit
vanília kivonat
A beforgatáshoz: eritrit/nyírfaporcukor

*

Elkészítés:

Az útifűmaghéjat a vízben csomómentesre keverjük, majd megvárjuk, h megkocsonyásodjon ( pár perc ).
A tészta összes hozzávalóját hozzáadjuk, és összegyúrjuk.
A tészta egyből nyújtható is, kinyújtjuk, és kb 12 négyzetet vágunk belőle.
A töltelékhez a kiolvadt gesztenyét az olvasztott kókuszzsírral, a kókusztejszínnel, az eritrittel, a vaníliával összedolgozzuk, és egy-egy teáskanálnyit teszünk minden négyzetre.
Feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

Gesztenyés kifli – paleo

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gesztenyés kifli – paleo

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!