Hozzávalók:
1 csomag gesztenyepüré, 4-5 csomag kakaós háztartási keksz ( Be-be vagy Indián ), 1 csomag csokis puding sűrűre főzve, 1/2 csomag vaníliás puding sűrűre főzve, tenyérnyi főzőcsoki ( én most egy 10 centis csokimikulást használtam ), 2 dl tej, 1/2 dl tojásoslikőr, 1 ek porcukor.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
*
Elkészítés:
Kb.25×40 centis üvegtálba:
Szétnyomkodom villával a gesztenyemasszát, belereszelek 5 db kakaós kekszet és belenyomkodom a jénai tál aljába. Egy tálban összekeverem a 2 dl tejet a porcukorral és a tojásoslikőrrel és egy pillanatra megmártom benne mindkét oldalát a kekszeknek, majd rárakom a gesztenyepürére. Következő rétegként a csokis puding lesz, amelyet sűrűre főzök ( tej+cukor ) és belemorzsolok egy kis csokit. Én most csokimikulást használtam, legalább így elfogy!:) A köv. réteg megint a tojáslikőrös tejben megforgatott kakaós keksz lesz, majd a legtetejére a sűrűre főzött vaníliás puding kerül, amelyhez hozzáadtam a maradék leszűrt tojáslikőrös tejet és abból főztem meg. Tetejére csokiforgács vagy reszelék megy, majd pár órára hűtőbe rakjuk és kész is van a hideg tortánk!:)