Gesztenyés kevert sütemény csokival

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Gesztenyés kevert sütemény csokival

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg gesztenyemassza
20 dkg vaj
15 dkg étcsoki
20 dkg liszt
1,5  dl olaj
7 evőkanál cukor
5 csepp rum aroma
4 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
Tetejére
1 tábla fehér csoki
torta dara

*

Elkészítés:

Elkészítés:
Tegyük  egy tálba a cukrot, a vaníliás cukrot, és a vajjal keverjük habosra. Egyenként adjuk  hozzá a tojás sárgákat. A csokit olvasszuk fel vízgőz felett, dolgozzuk  a keverékhez, majd mehet hozzá a rum és a villával áttört gesztenye.
A lisztet vegyítsük  a sütőporral, és forgassuk  a masszához. Közben lazítsuk az olajjal Végül a tojások fehérjét verjük  keményre egy csipet sóval, majd óvatosan keverjük  a tésztához.
Egy közepes méretű tepsit vajazzunk  ki, szórjuk  meg liszttel.Bár én jobban szeretem a sütőpapírt  Öntsük  bele a masszát, és egyengessük  el. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük  25 percig. Ekkor ellenőrizzük , hogy elkészült-e a tészta. Szúrjunk bele egy fogpiszkálót és ha nem ragad rá akkor kész. Hagyjuk hűlni és ha kihűlt egy tábla fehér csokit felolvasztok gőz felett,majd még melegen ráöntöm .Tetejét csokis torta darával megszórom. Ezután  szeletelhetjük. Nagyon finom könnyű és gyors sütemény.

Gesztenyés kevert sütemény csokival

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gesztenyés kevert sütemény csokival

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!