Hozzávalók:
6 tojás
15 dkg porcukor
25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
12 dkg darát dió
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál mézeskalács fűszer
A tepsi kikenéséhez :
margarin
liszt
*
Elkészítés:
Íme egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető gesztenyés sütemény!
A tojások sárgáját kikeverjük az átszitált porcukorral, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, homogénné keverjük, majd diót is beletesszük.
A tojások fehérjét habnak felverjük, majd laza mozdulattal, hogy össze ne törjük, összekeverjük a gesztenyés masszával.
Egy közeőes méretű tepsit (kb.
feleakkorát, mint a gáztepsi mérete) kikenünk maragrinnal, kilisztezünk, majd egyenletesen elterítjük benne a masszát.
160 fokon előmelegített sütőben 40-45 perc alatt piskóta módra megsütjük: tehát a sütőajtót az első 20 percben semmiképpen ne nyissuk ki.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e?
Végezetül: nem elírás, nem kell bele sem liszt, sem térfogatnövelő sütőpor, mégis egy könnyű, de szaftos süteményt kapunk.
Ha kihűlt szeltelhetjük, de akár kiszúróval különféle formákat szaggathatunk.