Hozzávalók:
8 db tojás,8 kanál cukor, 1 vaniliáscukor,3 evőkanál rétesliszt, 2 evőkanál finomliszt 3 evőkanál porkakaó, 1 sütőpor, 40 dk gesztenyemassza, 2,5 dl habtejszín.
*
Elkészítés:
8 db tojásfehérjét felverem, a 8 sárgáját is a cukorral fehéredésig kavarom, hozzáadom a vaniliás cukrot, majd az összekevert liszteket a kakóporral sütőporral, és bepapírosozott 27 cm-es tortakarikában kisütöm, 175 fokra előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt ( tűpróba ajánlatos ) Ha kihűlt 3 lapra vágom, és beletöltöm a krémet, ami a 40 deka gesztenyemassza ( egy picit dekorációhoz kivettem a tetejére ) és a tejszínhab keveréke (a tejszínhabból is kivettem egy keveset a torta díszítéséhez ).