Gesztenyés-csokis torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

norci79

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Gesztenyés-csokis torta

Gesztenyés-csokis torta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A piskótákhoz:
8+5+3 tojás
8+5+3 ek cukor
8+5+3 ek liszt
2 cs sütőpor
piskótánként 1-1 csipet só
A gesztenye krémhez:
50 dkg gesztenyemassza
5 dl hulala
1 cs zselatin
A csokis krémhez:
2 db étcsokis pudingpor
8 dl tej
cukor ízlés szerint
25 dkg margarin
2-3 ek porcukor
A fondanthoz (bőven elég):
1 ek zselatin
6 ek víz
1 ek margarin
2 ek méz
2 ek étkezési keményítő
60-70 dkg porcukor
ételfesték , amilyen színűeket szeretnénk

*

Elkészítés:

A fondant bevonatot előző nap készítjük. A porcukrot átszitáljuk, kb. 45-50 dkg-ot egy mély edénybe teszünk, belekeverjük a keményítőt. A közepébe lyukat csinálunk.
A zselatint a vízzel elkeverjük, vízgőz fölött felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a mézet és a margarint. Addig kevergetjük, amíg egységes nem lesz. (Elvileg itt kellene bele az ételszínezék, de mivel mi több színt készítettünk, akkor adtuk hozzá a színezéket, amikor már majdnem teljesen össze volt gyúrva. Akkor szedtük szét őket kb. kisebb-nagyobb adagokra.)
Utána a porcukorhoz kell önteni, és addig kavarjuk kanállal, amíg tudjuk, majd kézzel folytassuk a gyúrást. Annyi porcukrot adagoljunk még hozzá, hogy a massza ne ragadjon sem a kezünkhöz, sem az edényhez vagy a munkalaphoz. Fóliába csomagolva, egy éjszakát hűtőben pihentessük, majd másnap margarinos kézzel újra átgyúrjuk, és utána formázhatjuk.
Először elkészítjük a 8 tojásos piskótát egy tortaformában, majd az 5 és végül a 3 tojásosat. (Nekünk csak egyféle nagyságú tortaformánk van, ezért a két kisebb piskótát kisebb méretű lábasokban sütöttük meg.)
Miközben sülnek a piskóták, megfőzzük az étcsokis pudingot. (Mi nem tettünk bele sok cukrot, mert lesz a margarinban is, és a cukormáz is bőven cukros.)
A margarint habosra keverjük a porcukorral. A pudingot lehűtjük, és utána összekeverjük a margarinnal. Hűtőbe tesszük.
A gesztenyekrémet is elkészítjük. A kiengedett gesztenyemasszát összetörjük villával, felverjük a hulalát, amibe belekeverjük a pici tejben feloldott zselatint, majd a gesztenyemasszához keverjük. Ezt is hűtőbe tesszük.
A piskótákat félbevágjuk. Mi az alsó és felső részt kentük meg bőven gesztenye krémmel. A középső szintet pedig a csokis krémmel.
A cukormasszát, miután átgyúrtuk,  3 részre szedjük, amivel bevonjuk a tortákat. Porcukros munkalapon vagy folpack között kinyújtjuk a legnagyobbat, ami a legnagyobb tortára fog kerülni. (Nekünk kb. 3 mm-es vastagsággal volt könnyű dolgozni.)
A legnagyobb piskóta tetejét és oldalát bekenjük a csokikrémmel, hogy jobban tapadjon rá a fondant, majd a nyújtófára felgöngyölített fondant-ot ráterítjük. Ha nagyon nagy lett – nekünk igen -, akkor kicsit körbevágjuk. Kézzel szépen a torta oldalára tudjuk simítani a bevonatot, és ha már szépen simul a tortán, akkor a fölösleget levágjuk az aljáról.
Ugyanígy bevonjuk a másik két tortát is.
Könnyebben tapadnak a torták egymásra, ha a fondant tetejére teszünk a csokikrémből, és arra ültetjük a kisebb tortát.
Színes rózsákat, leveleket és virágokat készíthetünk még fondant-ból, amivel feldíszíthetjük a tortát.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gesztenyés-csokis torta