Hozzávalók:
6 tojásból piskóta tésztát készítünk. Nagy tepsiben megsütjük, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
75 dkg gesztenyemasszát kiolvasztunk és 8 dkg porcukorral és 4 cl rummal összegyúrjuk. Cseresznye nagyságú golyókat készítünk. (érdemes előre elkészíteni mindet) Hústűre szúrva olvasztott csokoládéba mártjuk. Kb 15 dkg csoki és 6-7 cl olaj. A piskót körbe rakjuk a csokis gesztenyegolyókkal, majd még egy emeletet teszünk rá.
Töltelék 2 dl tejszint keményre felverünk és 15 dkg gesztenyemasszát dolgozunk bele és hozáadjuk a zselatint. Habzsákba töltjük és a kis üregeket kitöltjük a krémmel.
Tanács kezdőknek: a csokival akkor jó dolgozni ha 43-45 C-os
érdemes több piskótát egyszerre építeni, míg az egyik hűl, ill. megköt addig a másik készül. Így nem csúsznak le a gesztenye golyók!
*
Elkészítés:
6 tojásból piskóta tésztát készítünk.
Nagy tepsiben megsütjük, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
75 dkg gesztenyemasszát kiolvasztunk és 8 dkg porcukorral és 4 cl rummal összegyúrjuk.
Cseresznye nagyságú golyókat készítünk.
( érdemes előre elkészíteni mindet ) Hústűre szúrva olvasztott csokoládéba mártjuk.
Kb 15 dkg csoki és 6-7 cl olaj.
A piskót körbe rakjuk a csokis gesztenyegolyókkal, majd m ég egy emeletet teszünk rá.
Töltelék 2 dl tejszint keményre felverünk és 15 dkg gesztenyemasszát dolgozunk bele és hozáadjuk a zselatint.
Habzsákba töltjük és a kis üregeket kitöltjük a krémmel.
Tanács kezdőknek : a csokival akkor jó dolgozni ha 43-45 C-os érdemes több piskótát egyszerre építeni , míg az egyik hűl, ill.
megköt addig a másik készül.
Így nem csúsznak le a gesztenye golyók !