Gesztenyés amarettós élvezet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Gesztenyés amarettós élvezet

Recept leírás:

Hozzávalók:

A piskótához:
10 db tojás
20 dkg finom liszt
20 dkg cukor
1 cs.sütőpor
A krémhez:
50 dkg gesztenye massza
1/2l hulala tejszín
1 dl amaretto likőr   vagy aroma  /mandula aroma is jó /
10 dkg szeletelt mandula
cukor ha szükséges

*

Elkészítés:

Előkészítés:Megsütjük a piskótát,hagyjuk kihűlni.A gesztenyét krumplinyomón átnyomjuk vagy lereszeljük.A tejszínt kemény habbá verjük.
Elkészítés:A tejszínhabot óvatosan elkeverjük a gesztenyével,a mandula felével és a likőrrel.A piskótát lapjával ketté vágjuk,megkenjük a krém 2/3 részével.Rátesszük a másik lapot és a tetejétre kenjük a maradék krémet.Megszórjuk a szeletelt mandulával és tetszés szerint felszeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Gesztenyés amarettós élvezet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gesztenyés amarettós élvezet